Omelett med kräftstjärtar (och bönor, ost och örter)

                               

Idag fick barnen en klassisk köttbullar och makaroner. De måste ju får det ibland också 🙂 Själv var jag inte så sugen på det efter en mycket bra matdag i övrigt. Jag tog istället två ägg, 7-8 stora vita bönor, en halv dl mjölk och örter och körde det i mixern.  När jag hällt det i en lite stekpanna la jag ner kräftstjärtar, riven ost och några skivor tomat. Det blev jättegott! Bönorna var mest som ett test. Jag hade burken öppnad sedan i går och ville kolla vilken konsistens det skulle bli på omeletten om de kördes med äggen. Det märktes att de var där, men förstörde inget.

Den blev ganska tjock och var lite småsvår att vända. jag fick dela på den, men det är väl omelett ändå, även om den ser ut som en olycka 🙂

Halva omeletten åt jag nu och halva spar jag till frukosten. Barnen åt sina köttbullar och Vilmer slukade pastan och bönorna. Noria däremot var mer intresserad av bönorna än av pastan.

Dett hittade jag på Gi viktkoll om kräftor. Undrar om det samma gäller när man köper kräftstjärtar i lag?

GI på kräftor är, som alla andra skaldjur, 0. Så låt dig väl smaka av denna delikatess. Kräftans ätliga delar består av muskelkött, rom och kräftsmör. Köttet har låg fetthalt och bra med omega3-fett, vitaminer och mineraler. Smöret är fett, men innehåller bra fett.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply