Omelett med ost och kalkon

Jag älskar ägg! Idag fickd et bli en väldigt enkel lördagsmiddag. Vi hade några köttbullar kvar i kylen, som barnen fick tillsammans med pasta. Tog lite av den vanliga vita pastan som jag hittade i kylen. Den fick barnen idag, de får ju bara fullkorn annars.

Själv åt jag omelett. Det är ju så gott. Skulle kunna äta det jämt. Idag gjorde jag en med lagrad ost, mjölk, salt och strimlad rökt kalkon. Till det lättkokta hemmagroddade mungbönor.

Ägg är en av de bästa proteinkällor som kan hittas. Hela 12.6 g protein per 100 g rått ägg. Ägg innehåller nästan alla aminosyror som kroppen behöver. Kroppen har lätt för att ta upp protein från ägg. Det låga priset gör dessutom ägg till en av de billigaste proteinkällorna. Nyfiken vital

Ge mig tips på omeletter, vilken är din favorit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply