Omelett med trattkantareller

20121023-204123.jpg

Nyss hemkommen från kulturkväll på skolan, där alla tar med mat till ett stort buffébord. Mycket mat från världens alla hörn. Jag brukar ta med tunnbrödsrulle med saltrulle och pepparrotskräm men glömde handla i helgen. När jag satt och gruvade mig för att dra iväg igår kväll kom jag på att kantareller nog skulle passa. Jag har ju frysen full dessutom, och dessutom är väl kantareller riktigt svenskt. Många av mina utländska elever har genom åren sagt att de aldrig plockat svamp och att de sällan tar sig till skogen med familjen.

Så här gjorde jag.

Vispade 5 ägg med 1 dl vispgrädde, 2 dl mjölk och 1 dl riven ost. Kryddade med salt och svartpeppar och stoppade i smörad form (mindre varianten av pajform). 200 grader, ca 30 minuter.

Stuvningen var inte heller några konstigheter. jag stekte kantareller i rejält med gott smör 🙂 och kryddade med salt med karljohan i, och pudrade med mjöl lagom så det täcker lite lätt och blir kladdigt. Spädde sedan med lite vispgrädde och mjölk i taget, kryddade med vitpeppar och lät sedan koka lätt i några minuter.

Allt gick åt!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply