Omelett med trattkantareller

Omelettmiddag idag, på den sista svampen i kylen. Nu måste jag försöka komma ut och plocka lite till.

Noria åt hos grannen, och Jan kom hem en bra bit efter 18, så det var bara jag och Vilmer hemma. Han fick kebabgryta som jag tog hem från jobbet (slängs annars!) med ris. Jag gjorde omeletten som sedan räckte till Jan också när han kom hem.

4 ägg, 0.5 dl vispgrädde, salt och vitpeppar. Detta stekte  jag i smör på ena sidan. När den nästan stannat även ovanpå la jag på förvällda trattisar, tomater i småbitar och 1 dl riven västerbottensost. Vek ihop och lät stå en stund tills osten smälte ihop delarna.

Smakerna från kantarellerna och västerbottensosten passade fint ihop. En bra middag i GI-sympunkt. Svamp innehåller i princip inga kolhydrater så man kan säga att kantareller har väldigt lågt GI. Bra matdag i övrigt också, så det lämnar lite utrymme för en god kvällsfika nu, till andra avsnittet av Bron.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Omelett med trattkantareller

  1. Hanna
    30 september, 2011 at 18:41 (13 år ago)

    Åh så gott!

Leave a Reply