Oopsies med örter

Kolla in ugglan i ostförpackningen 🙂

Jag har något tvångsmässigt behov av att utnyttja en varm ugn. Jag kan inte bara göra en sak utan ”måste passa på” att göra fler saker. jag skulle göra en stek idag, på fläskkarré. Sedan hade jag massor av ägg också och passade på att göra oopsies. Och så kom jag på att det är fettisdagen imorgon, och ville göra ett gäng semmelbullar också.

Jag har haft en bra matdag idag. Till maten käkade vi quinoa, så inga onödiga kolhydrater där. Inget till fikat i och med lchf-moussen. Och inget småätande, förutom att jag var tvungen att smaka en liiiten bulle nu på kvällen när jag överraskade barnen med gókvällsfika. Det blir en god oopsie till ”30 grader i febrauri” om en stund.

Den här gången gjorde jag mina oopsies så här:

Knäckte 3 ägg, delade gulor och vitor och vispade vitorna hårt. Gulorna vispade jag med 100 gram creme cheese. Blandade ihop dessa två delar och hade ner ca 1 dl riven ost och frysta örter och lite örtsalt.

Klickade ut 6 cirklar på en plåt och gräddade i 150 gradig ugn, nedre delen tills de var gyllenbruna, ca 15 minuter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Oopsies med örter

  1. Carola
    24 februari, 2012 at 11:01 (12 år ago)

    Vad är dessa oopsies? Äter man nåt till dom? Eller bara som dom är.

  2. Hanna
    27 februari, 2012 at 18:35 (12 år ago)

    Det är som ett alternativ till bröd. Man äter med smör och ost eller nåt annat. Eller så bakar man en stor och har som rulltårta.

Leave a Reply