Oopsies med pecorino

IMG_0432 (Large)

Onsdag och mitt i veckan. Halva veckan av pussel har gått, och det har gått bra. Min pappa kom in och var med barnen på förmiddagen idag, och från lunch och framåt var Jan föräldraledig. Han trodde ju liksom att han kanske skulle ta hela veckan, så varje timme som vi fått stöd är ju suveränt. Igår var de med Carro 5 timmar och så blir det imorgon också, och på fredag troligen en sväng till farmor och farfar igen. Sedan ska vi umgås hela familjen och göra något kul i helgen 🙂

Jag bommade lunchen idag. det bidde bara så. Jag pratade med en kollega och när vi var klara var lunchen över och tiden lite knapp innan första träffen på Matematiklyftet. Jag svepte en proteinshake på jobbet, glad över att jag bestämde mig för att ta med mig påsen och lägga i skåpet för kristillfällen. Jag kan tala om att jans laxpasta var jättegod när jag kom hem. Men satsade ändå på en kopp kaffe och resterna av en kycklingklubba från kylen först så jag inte skulle svulla pasta. det gick bra! Nu är jag rätt motiverad att börja med aktiva val igen. Under sommaren blir det lite mer som det blir, enkelt ska det vara på utflykter. det blev många heldagsutflykter med pastasallader och bullar. Den bästa sommaren på länge länge på många många sätt, men nu vill jag inte ha mer pastasallad på ett tag 🙂

Efter maten bestämde jag mig för att göra oopsies. Jag hade 2 äggvitor i kylen efter Jans hemmagjorda bea häromdagen. Så det blev oopsies med extra mycket äggvita. Så här gjorde jag idag 🙂

2 äggulor
125 gram färskost
2 msk västerbottensost
1 msk riven pecorino
4 äggvitor
salt
provencalska kryddor

Vispa vitorna till ett skum.
Vispa gulorna och färskosten med envisp.
Rör ner övrig ost, salt och örter.
Rör ner äggviteskummet.
Klicka ut på plåt. Ca 8-10 stycken
Grädda i 150 gradig ugn ca 12-15 minuter tills de blivit gyllenbruna.

Sök gärna på oopsies uppe i högerhörnet så får du fler receptförslag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply