Oopsies som nyttigare hamburgerbröd

 

Idag äter vi hamburgare här hemma, gjorda på nötfärs som vi stekte i ugnen. Jag som inte ätit vetemjöl alls idag ville inte sumpa det nu när jag väl kommit igång. Så jag utnyttjade 4 av alla ägg jag köpte och gjorde oopsies. Jag gjorde två varianter.

Man kan göra oopsies lite olika, men denna gång tog jag 4 ägg som jag delade. Vitorna vispade jag hårt, gulorna vispade jag med 150 gram naturell philadelhiaost,  lite salt och lite bakpulver. Sedan blandade jag de båda delarna.

Jag klickade ut 6 klickar direkt och strödde sesamfrön ovanpå. Dessa från bli mitt bröd till hamburgaren 🙂

I det som fanns kvar i skålen blandade jag ner olika färska kryddor från trädgården. Lite röd basilika, lite oregano, lite gräslök och lite oregano. Sedan klickade jag ut smeten på plåten och strödde flingsalt ovanpå.

Gräddade i ca 30 minuter i 150 grader.

Riktigt lyckat. det är liksom ändå hamburgaren, löken, tomaterna, osten som smakar, bröden är bara ett fodral tycker jag. Då kan man lika gärna äta goda oopsies som vanliga hamburgerbröd. Vilmer blev också nyfiken och ville smaka 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply