Oopsies till frukost

Vi vaknade tidigt i morse, efter en lagom ryckig natt. Noria och jag satt tom en dryg halvtimme i loungen på altanen i natt för att få ner hennes höga feber. Sedan vaknade Vilmer före 7. Så tid fanns till att fundera över frukost. Barnen var lovade risgrnsgröt. De brukar få det på söndagarna när man vet att man kan fixa till hungern senare. Havregrynsgröt på vardagar, så de går långtidsmätta till förskolan.

Jag har flera gånger läst om oopsies men aldrig gjort några själv. Tänkte att idag kan det passa, tiden fanns och inte var jag sugen på risgrynsgröt heller. Jag gjorde enligt grundreceptet, så här förta gången.

3 ägg där man separerar gulan från vitan. Vispa vitan hårt. Rör ihop gulan med 100 g philadelpiaost. Sedan blanda de båda, lugn och fint utan att vispa. Klicka ut 6 klickar på bakplåtspapper. 150 grader i ca 25 minuter. Det blev lite speciella. Inte som bröd förstås men riktigt bra som substitut. Med en god ost som pålägg så blev det super.

Man kan så klart krydda dem också, tex med kanel eller med flingsalt ovanpå. Eller med sesamfrön på toppen osv. Sprider man ut kladdet tunt borde det gå bra att göra rulltårta på. Gör man tjockare klumpar borde man kunna använda det till hamburgerbröd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1Pingbacks & Trackbacks on Oopsies till frukost


    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'comment_style' not found or invalid function name in /var/www/fornhem.se/hanna.fornhem.se/wp-includes/class-walker-comment.php on line 184

Leave a Reply