OS, flaggor och kartor

20140219-094828.jpg

20140219-094838.jpg

Att titta på OS har väckt ett helt nytt intresse hos barnen. De vill veta mer om länder och kartor och det är ju bara att haka på. I måndags hittade Noria en bok på bokbussen som heter ”Viktiga kartor: för äventyrare och dagdrömmare” I morse satt vi och tittade på storslalom och där dyker det upp åkare från många länder. Hon bläddrade i boken, letade flaggor och ville veta i vilka världsdelar länderna låg. Sedan ville hon leta reda på länderna hon själv varit i, Tunisien, Estland, Grekland, Finland och Danmark 🙂 Och så dagdrömde vi lite om kommande resmål. Vilmer vill helst resa till Portugal, för att eventuellt springa på Ronaldo. Noria vill till Schweiz och åka skidor. Själv drömmer jag om Tanzania men om några år när barnen orkar gå, gå och gå vill jag visa dem mitt London 🙂

Boken är tydlig och pedagogisk, riktar sig till barn 3-6 år men håller en bra bit till. Den finns faktiskt med i bokrean på Adlibris, 85 kr! Verkligen en bok jag kan tänka mig att ge bort i present. Dessutom tror jag att jag ska tipsa om den inför nyköp till skolan. Många av våra elever behöver den här typen av böcker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply