Pajdeg med psylliumfröskal och sesammjöl

IMG_2126

Det är alltid lite spännande att skicka mat till grannen. Man vill ju liksom att de ska tycka om maten och bli mätta. Ofta lagar vi mat på impuls. Vi gör något av det vi har hemma helt enkelt. Men ska det räcka till till 9 personer och dessutom funka bra att värma dagen efter tillagning så måste man ju tänka till lite i alla fall….dock inte sagt att jag gör efter något recept, men kan låta mig inspireras och så gör jag lite lika så där.

Igår gjorde jag en paj. Jag gör nästan aldrig paj, blir inte av riktigt. Men det har vi inte gjort någon söndag sedan vi började med vårt byta mat-projekt i höstas så tänkte att det kunde passa i och med att Jan också kom hem med lagom mycket färsk svensk kyckling dagarna innan.

Men jag ville testa lite med pajskalet. Jag vet ju att man kan göra massor av spännande för att nästan helt bli av med mjölet. Men eftersom vi också skulle dela med oss och många barn som skulle tycka om så tog jag inte bort allt mjöl, bytte bara bort lite genom några nyttiga val.

Till en paj tog jag 150 gram smör, 1 msk psylliumfröskal från Helhetshälsa, 1.5 dl mjöl, 1.5 dl sesammjölet och 3 msk vatten. Sesammjölet fick jag av Bodystore förut för att testa. Jag älskar att testa nytt, och jag älskar att dela med mig av sådant som jag själv fått testa. Räck upp handen om du någon gång fått ett litet prov av mig 🙂

Jag fyllde pajen med stekt paprika och purjolök, stekt kyckling kryddad med paprika och lantbuljong. Sedan i med äggstanning gjord på 3 ägg och 2 dl creme fraiche, lite riven lagrad ost, salt och peppar. Ovanpå det la jag körsbärstomater, knaprig bacon, smulad fetaost och persilja. 200 grader, ca 35 minuter.

Jag fick sms nyss om att pajen uppskattades.Kanske räckte det till en matlåda också!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply