sep
2013
Pangasiusfilé med thaismak
Ofta tycker jag att man hör att man äter fiskpinnar, färdiga köttbullar, korv och makaroner osv pga tidsbrist. Men det måste inte ta tid att laga mat från grunden. Ofta gör det ju inte det! Den här rätten behöver inte ta mer än 15 minuter (och så vitt jag vet tar det typ 15 minuter att färdigsteka frysta fiskpinnar/köttbullar också).
600 g pangasiusfilé (billig fisk som funkar bra, men torsk är ju annars gott också)
1 burk kokosmjölk
1 dl grädde
5 champinjoner
1 msk buljong chili/limegräs
1 tsk grön currypasta
2 morötter
1/2 rödlök
3 små majrovor
Jag skar grönsaker i mindre bitar, stekte dem i olja, hällde på buljong och currypasta och lät smakerna fräsa fram ordentligt innan jag hällde på kokosmjölk och vispgrädde. Koka några minuter så de mjuknar.
Sedan ner med fisk som puttrar klart på några minuter. Servera gärna som soppa med broccoli och ärtor som vi ikväll 🙂 Eller koka råris till (Frebacos tar 10 minuter).