aug
2013
Pannacotta med vaniljpulver och björksocker/xylitol
Nu är familjen samlad igen, efter att jag och Noria varit med Matilda och hunden uppe vid Viltvattnet, och efter att barnen varit ute och lekt med kompisar på gatan. Barnen har fått lördagsgodis och vi kollar på Somamrkrysset, där Jonas Gardell just nu sjunger. Gillar honom! fantastisk version av ”Om du lämnar mig nu” med Kristoffer Appelqvist på Dobidoo igår.
Ikväll har jag och Jan mumsat på varsin pannacotta. Det var ett tag sedan jag gjorde en sådan, men kom på att jag ville passa på eftersom jag hade superfina stora goda hallon hemma. Den blev jättegod, och extra god efter att ha varit riktigt duktig ända sedan i måndags- lite vitt mjöl och völdigt lite socker. Lördagsgodisen kommer jag absolut att kunna låta bli efter den här!
För 2 små portioner
2 dl vispgrädde
1.5 msk björksocker/xylitol
1 krm vaniljpulver
1 tsk gelatinpulver
1 msk vatten
Koka upp grädde och socker. Under tiden låt gelatinpulvret svälla i vattnet. När grädde puttrat en liten stund vispas gelatin och vanilj ner i kastrullen. Sedan är det bara hälla upp i något fint glas.
Det här björksockret kom till mig igår och är alltså nytt för mig. Ni vet att jag gärna använder mig av steviadropparna jag har hemma, men ibland är det trevligt med sockerkänslan också. Idag är det lördag och trots att björksocker inte är helt uan kalorier osv är det ändå ett mycket mycket bättre alternativ än vanligt socker.
Xylitol har 40 % färre kalorier än socker och 75 % färre kolhydrater. Det har GI värdet 7. Läs mer här på xylitol.se, där du också kan köpa en egen förpackning för 85 kr.
