Pannkakor med havregryn, bovetemjöl och fiberhusk

 

20130721-122005.jpg 20130721-122015.jpg

När det kommer till pannkakor är det också lätt att göra nyttigare val. Mina barn tycker att allt som ser ut som en pannkaka är en pannkaka, så det är bara att blanda på 🙂

Just nu sitter vi på en filt vid Ulva, efter att ha fyndat lite på bakluckeloppisen. Tennisracket och en sådan där tennisboll som sitter fast med ett snöre i en tung klump – bra uteleksak 🙂 Lite kläder och en legolåda blev det också.

Vi hade mycket havregryn hemma. Havregrynsgröt är jättegott, men inte på det grynet. Vet inte varför, för grovt på något vis, kokar inte ihop till en bra gröt, hårda bitar i, nej det går bort. Men det duger jättebra att mixa till mjöl.

1.5 dl havregrynsgröt mixades
0.5 dl bovetemjöl
3.5 dl mjölk
1 tsk fiberhusk
3 ägg
Någon matsked smält smör
Lite salt

Tänk på att vispa lite lätt mellan varje pannkaka. Havregrynen sjunker lätt ner och vipsas inte blir pannkakorna grövre och grövre med tiden.

Det blev 8 små och lite tjocka pannkakor. Perfekt till picknick!

Förslag på förändring: krydda smeten med kanel och servera med kokade eller stekta äpplen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply