Pannkakor med protein från Pulsin’

20130527-183230.jpg

Både jag och Noria ska på utflykt imorgon, men det är bara Noria som ska ha matsäck. Och när i hundan ska man få äta pannkakor om inte är man ska ut och åka Lennakatten. Så idag har jag stekt pannkakor 🙂 Den här gången gjorde jag med vanligt vitt mjöl, för jag ville att de skulle hålla ihop bra, ätas av Noria och om hon kanske ville bjuda på nån också. Dessutom är det lite skralt med bra alternativ i skafferiet nu, så vetemjöl blev det! Men det går att göra dem nyttigare än grundreceptet ändå.

Jag gjorde två varianter. Först blandade jag

5 dl mjöl
10 dl mjölk
6 stora ägg
1 tsk salt
75 gram smält smör

Sedan delade jag i två skålar och i den ena fyllde jag på med 2 msk ärtprotein och en riven morot. I den andra skålen fyllde jag på med 2 msk sojaprotein, ett rivet äpple och kanel. När jag stekt nästan allt hade jag ner psylliumfrön till de sista pannkakorna.

Vi åt till middag också, och de uppskattades av barnen. Morotspannkakan var god med bacon och ärtor 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1Pingbacks & Trackbacks on Pannkakor med protein från Pulsin’


    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'comment_style' not found or invalid function name in /var/www/fornhem.se/hanna.fornhem.se/wp-includes/class-walker-comment.php on line 184

Leave a Reply