Pannkakor på havregryn

I veckan fick jag Topphälsa ner i brevlådan igen. Mycket trevlig läsning. I tidningen fanns en bilaga med recept med isodieten. Den bilagan tänekr jag spara, så mycket som lät så gott.

Idag till lunch använde jag mig av ett av recepten. Hallonpannkakor. Fast vi hade ing ahallon så jag tog ett annat recpet och kombinerade dem. Så det blev äppelpannkakor istället.

Pannkakornas recept var egentligen 1 dl havregryn, 2 ägg, 2 äggvitor och 1 dl minimjölk. Men vi hade bara 3 ägg kva roch ingen minimjölk, men det gick bra ändå 🙂

Mixade havregrynen till mjöl, vilket var gjort på några sekunder. Knäckte 2 ägg och rörde ner mjölet och mjölen. Rev ner lite äpple också. Så stekte jag i smör, så plättar fick det bli för receptet är egentligen till en person.

Värmde kokosfett i liten stekpanna och la ner småbitar av äpple och kryddade med kanel. Liten klick vispgrädde till.

Barnen reagerade inte på att smaken på pannkakorna var annorlunda.  Vilmer åt glatt. Noria åt mindre, men å andra sidan har hon fortfarande feber, hade fått frukost jättesent, när alvedonen hade verkat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply