Påsktårta

Massor att glädjas åt med denna tårta.

1. Jag lyckades dela tårtbotten i 4 delar. Världen bästa recept! 5 ägg i ett glas, sedan lika mycket mjöl +2 tsl bakpulver och 2 tsk vaniljsocker i ett glas och lika mycket socker i ett. Vispa socker och ägg toklänge, sedan ner med mjölblandningen. Klä en form så den får bakplåtspapper runt om och på så vis tillåts den stiga högt åt skyarna. 175 grader, ca 45 minuter.

2. Jag på tre fyllningari en hast. Pressade ut kärnorna ur lättsockrad hallonsylt och blandade med lite vispgrädde till lager 1. Sedan lemoncurd och grädde på nästa och vit choklad med grädde på lager tre och runt om. sedan jag la på sista locket och spacklade tårtan med grädde med lite lemoncurd (citron är ju påskigt!)

3. Vi fick till sugarpasten utan att få ett sammanbrott! Ballinas med chokladsmak, som jag kavlade ut på lite oljigt arbetsbord och la på kakan. Lite fula kanter och kanske lite luft under, men vad då- första gången 🙂

4. Norias kycklingar blev så söta på, ihop med några godisägg

5. Folk åt faktiskt av den också 🙂 Men det finns kvar i kylen. En tårta på över 10 personer och ändå får man över!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply