apr
2011
Påsktips! Våfflor med zucchini, räkor, kaviarsås
Sista rätten ur middax-matkassen var en riktig vårrätt, eller en påskrätt om man så vill. Jag kan helt kalrt se den som en förrätt till en trerätters under våren. Nu var det huvudrätt och vi åt flera våfflor var. Barnen gillade dem. Vilmer ville ha lingonsylt till sin andra våffla, funkade ju det med 🙂 Undrade mest vad det gröna var men köpte konceptet 🙂
3.5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1.5 tsk salt blandades med 2.5 dl vatten, 2 dl mjölk, 5 grovrivna potatisar, 1 grovriven zucchini och 75 gram smält smör. Gräddas i våffeljärn.
Servera med skalade räkor och en kall sås på gräddfil, kaviar, rödlök och lite svartpeppar. Kanske lite tomater och bönor också, för att få lite mer protein.
Räkor innehåller protein, jod och selen. Räkor är bra vid önskad viktnedgång eftersom det höga proteininnehållet och det låga kaloriinnehållet gör dem nyttiga. Jod är viktigt för sköldkörtelns hormonfunktion och selen skyddar mot cancer. Dietguiden
