jun
2011
Passapå-muffins
Vi käkade lasagne till middag idag och jag kan ju inte bara ha en varm ugn utan att passa på att utnyttja den till något mer. Så jag drog ihop något som blev som muffins. Jag insåg dock en bit in att jag inte hade så mycket hemma så det fick bli en chansning. Jag gick som vanligt på konsistensen, när den är lagom tjock lär det bli ett resultat också 🙂
2 ägg vispades med 2 dl socker. Hällde sedan ner knappt 50 gram smält smör och knappt 50 gram smält kokosfett i smeten och så ca 3 dl vetemjöl och 1 1/2 tsk bakpulver. Sedan tog jag 1 1/2 dl gräddfil. Låter konstigt, men det blev bra.
175 grader. Efter ca 10 minuter stack jag ner ett halvt chokladägg (påskvarianten med lite crisp i) Mums!
Noria bjöd in grannflickorna på lite poolhäng här, och samtidigt fick de varsin muffins på gräsmattan. Med undantag för några smulor till gråsparvarna så gick resten ner.