Passproblem!

20140419-161751.jpg

Jag känner lite lättnad när vi nu är hemma igen! Dagen innan vi skulle åka var Moa här och berättade att de skulle göra pass inför resa. Jag sa att det inte behövs pass till Estland vilket visade sig vara fel. Det rekommenderas av polisen men krävs av rederiet, typ, trots att det är ett schengenland. Jag fick panik eftersom våra gick ut för 3 veckor sedan. Googlade, ringde och chattade hej vilt ett tag, och det slutade med att jag bestämde mig för att jag inte fixar att åka utan. Jag gör helst inte saker man inte får göra!

Vi åkte till Polisen Arlanda för att fixa tillfälliga pass, för totalt 3600 kr (lite drygt när hela resan för övrigt knappt kostade mer…!) men polisen jag mötte tyckte vi skulle strunta i det eftersom de ändå inte kollar. Så jag vågade!

Vi kom på båten och vi blev insläppta i Tallinn. Skulle vi sedan hamna i trubbel på vägen hem skulle barnen i alla fall fått lite semester innan det skulle bli estniskt fängelse 🙂

På hotellet hade de tydligen schabblat lite med bokningen så vårt deluxerum fanns inte kvar. Så vi blev uppgraderade till sviten. Nämen, säger du det, the excuse is accepted 🙂

Efter att ha badat flera timmar, ätit middag i Gamla stan och sedan badat ännu mer avslutade barnen dagen med att bubbla i svitens bubbelpool.

Så nu känns det som om vi sparat 3600 kr + lite till pga sviten, om man räknar med min matematik!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply