Pastassallad med linfrö- och nattljusolja

20140610-183639.jpg

Jag älskar att fixa picknick! Snart börjar den tiden fullt ut med utflykter var och varannan dag. Barnen ska gå på friidrottsläger och ska ha lunch med sig varje dag en vecka. det jag gillar med picknickandet är att stå i godan ro i köket och småpula medan radion står på i bakgrunden 🙂

Idag var Noria på utflykt med gruppen till hoppgropen på Fyrishov. Med sig hade hon pastasallad och pannkakor. Pannkakor med krossad linfrö och fiberhusk i- och det gick hem, inte en smula kvar. Jag har ett gäng i frysen nu också, bra att ta till som extra vid nästa utflykt.

Till pastasalladen använde jag oljan som vi verkligen gillar, linfrö- och nattljusolja från Urtekram. Den gör sig ju bra i sådant som inte värms upp. Barnen tycker att den smakar gott, lite godare än olivolja, som ju har en ganska speciell smak ibland.

Urtekrams sortiment är fortfarande på riktigt bra erbjudande på Bodystore. Just nu den här oljan är det 20% och den kostar 103 kronor. Den är ekologisk och rik på omega-3.

Jag har också varit på utflykt med klassen idag, och är riktigt trött. Men efter en liten stunds vila ska jag ställa mig i köket och baka lite. Noria och hennes lilla väninna Maja ska kalas för tjejerna i klassen på lördag, och här ska bakas en Happy Birthdaykaka.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply