Pepparkaksmuffins med kesella och lingonsylt

 

Idag har jag båda barnen hemma. Vi kurerar oss, pysslar och fikar. Vi har tillverkat 4 julkort på en timme. Med den här takten får jag nog vara glad att jag har fler lediga måndagar. Nej då, pyssla vill vi ju ändå göra och då kan det lika gärna få ett syfte. Vi har gjort två personliga julkortspärlplator och två kort med utstansade silverstjärnor. Det blir ett gäng olika julkort som far iväg i år. Vi skickar inte så många julkort men de vi skickar är alltid gjorda av barnen, med mig sittandes med en kopp kaffe bredvid.

Muffinsarna bakade vi igår. De blev riktigt lyckade. Jag hade en öppnad grädde, en öppnad kesella och mjölk hemma så jag tog av allt. Till 18 muffins blev det så här:

Smälte 50 gram smör
När det svalnat blandade jag med 1.5 dl grädde, 1 dl mjölk och 1 dl kesella och 4 ägg och vispade med elvisp en liten stund. Vispade sedan försiktigt ner 6 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 3 msk pepparkakskryddor, 3 dl socker och 1.5 dl lingonsylt
15 minuter i 175 grader. Blir jättegott med en philadelpiakräm ovanpå och lite rivet apelsinskal kanske? Men så lyxigt hade vi det inte hemma just denna förmiddagsfika.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply