04
apr
2012
apr
2012
Pesto alla genovese
categories: Familjelivet, Mat
Barnens val av middag blev lyckat. Det förvånade mig att de valde något så grönt, med massor av basilika. Men de var ocså mycket nöjda och åt två portioner var. De hjälpte till mycket bra, ibland båda samtidigt, sedan en i taget. de fick tom skära kyckling med de allra vassaste porscheknivarna, mycket stolta.
Vi mixade 1/2 dl pinjenötter, två vitlöksklyftor och lite olja. Sedan ner med 1 kruka basilika, eller ja inte krukan kanske, men bladen. Mixa lite till och ner med 1 dl olivolja i omgångar och 1 dl riven parmesan.
Kokade pasta, 1 potatis i småbitar och ett gäng färska hericot vertes. Sedan var det bara att röra ihop. Vi la även till kycklingfilé då vi ätit vegetariskt till lunch redan.

Fnulan
4 april, 2012 at 22:39 (13 år ago)ÅH vad gott! Det blir kockar av dina barn!
KRAAM