Pizzabullar inför tågresan

Det är varmt ute. Och mitt på dagen är det ju bra att fly solen ett tag. Efter att Carro gått satte barnen och jag igång att baka pizzabullar. det har jag aldrig gjort förut och vet ju inte riktigt hur de ska se ut eller smaka. Jäst hade vi inget hemma men sökte runt ltie och hittade ett recept med bakpulver, så uppenbarligen går det. Sedan blandade jag olika recept, som vanligt.

8 dl mjöl, 2 dl grahamsmjöl, 3 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 4 dl mjölk. Kavlade ut degen och tog skinka, 1 1/2- 2 dl kanske och ungeäfr lika mycket riven ost. Och oregano på det, så luktar det pizza sedan. 200 grader 20 minuter. Bullformar hade jag inga, men det verkar ha gått bra ändå. Barnen var med och skar den tjocka degkorven, så en del är mer som klumpar, en del ser ut som vanliga bullar och en del mer som gifflar. Återkommer i nästa inlägg med betyg på hur de blev. Vi har tillräckligt många för att kunna provsmaka!

Noria har sitt supersöta förkläde. Hon fick det av Anna med familj i födelsedagspresent tillsammans med boken ”Castor bakar”. Boken har underbara bilder och förklädet så sött. Extra gulligt blev det med lilla nakna rumpan där bak, men sådana bilder lägger jag inte ut på nätet! Nakna nocken får bara jag se!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply