Plockat lavendel

Satt på altanen och njöt en stund nu på eftermiddagen. Det är precis lagom väder idag. Det går att sitta i solen utan att dö av värmeslag. Jag har nu läst ut min bok ”Stulen” och ska leta upp en n i gömmorna. Medan jag satt där och såg ut över ägorna 🙂 såg jag att lavendeln blommat och vajade så fint i vinden. Då slog det mig att jag kanske skulle ta tillvara dem och sökte lite på nätet.

Barnen och jag for ut med saxar och klippte av nåra blommor. Vi retade upp en humla också, som väl trodde att vi skulle ta allihop! Nu ligger blommorna i en tygpåse och ska lämnas att torka. Sedan får vi se vad vi gör av dem, lavendelskorpor tror jag mamma har gjort någon gång och muffins med lavendel har jag i recept på min fina muffinsbok. Mamma brukade göra små tygpåsar med torkad lavendel när jag var liten. Med broderier på för att ha bland trosornma, lyxigt värre!

Lavendel har lugnande verkan. Vi har alltid haft en flaska lavendel, eterisk olja, liggande för att ha i barnens doftkrus under oroliga drömperioder. Det började vi med när Vilmer ar liten och sov oroligt. Vi tycker det har hjälpt, ihop med tex avslappningssaga för barn. Några droppar i kvällsbadet är också härligt. Sådan olja har jag förut köpt  på bodystore. Det finns fina färdiga badoljor också, tex weledas (mitt favoritmärke), för den som inte vill mixtra med eteriska oljor själv på sitt barn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply