26
okt
2014
okt
2014
Potatisens dag- god vichyssoise
categories: Familjelivet, Mat
Jag tycker att det är lite kul med temadagar och annat man kan uppmärksamma. Äta ska man ju ändå så kul att kunna låta temadagen styra valet.
Idag är det potatisens dag. Vi äter inte så mycket potatis längre men det är heller inte en ”förbjuden” råvara. Det första jag tänkte på var en klassisk vichyssoise. Soppa passar fint som söndagsmiddag om man redan ätit en ordentlig lunch.
6 potatisar
1 stor purjolök
1 gul lök
2 msk smör
1 msk buljong, Herbamare
6 dl vatten
3.5 dl mjölk
1.5 dl grädde
Vitpeppar
Gräslök
Strimla lök, dela potatisen i bitar och stek det i smöret. I med buljong, vatten och mjölk och låt koka ca 15-20 minuter. Mixa och häll sedan på grädde, gräslök och vitpeppar. Mums!