Potatisens dag

     

 

Jag har vabbat idag, förmodligen den sista dagen då Noria är sig lik nu på kvällen. Det är relativt skönt att vabba ett stort barn som tillfrisknat 🙂 Vi har lekt lite med Mandarin, läst läxa och kollat film. Och jag har gjort potatischips!Det är potatisens dag idag, lätt sak att uppmärksamma. Schysst att få äta chips en onsdag, tycker barnen som mumsar nu medan vi kollar på Bonde söker fru. 

Jag skivade 3 potatisar tunt med min suveräna mandolin. Friterade några i taget några minuter i riktigt het olja. Sedan la jag dem på plåten, saltade och hade på fryst dill. Under grillen tills de blev lagom bruna. En del blev för bruna, en del för mjuka, men majoriteten blev goda! 

Till middag käkade vi någon typ av potatisgratäng som jag höftade ihop. Jag la tunna skivor potatis i en ugnsform, saltade lite då och då och rev lite ost här och där, bara lite. Sedan mixade jag fetaost, creme fraiche och grädde med två vitlöksklyftor och provencalska kryddor och hällde över. 200 grader, ca 50 minuter räckte. Barnen tyckte det var jättegott! Fläskytterfilé till det!   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply