Pysselböcker

  

Här hemma älskas pysselböcker. Jag ser alltid till att handla pysselböcker, korsordsböcker, räknehäften, alfabetsböcker mm när jag stöter på dem till bra pris. På Drottninggatans bok och bild i Stockholm finns massor men det är ju inte alltid man är där. Vi har ett stort lager med pysselböcker liggande i en påse bland ”sista-,minuten-presenter”-lådan. Jag tycker om att slänga ner en pedagogisk pysselbok bland andra presenter, eller istället för blomma till mamman kan grabben få en bok att jobba i. Gärna med klistermärken som belöning i häftena också.En serie som vi verkligen gillat här hemma är några spiralhäften från Rebus. Det finns en som heter Ord och bokstäver, och en som heter Siffror och räkna. Båda dessa har vi haft hemma. De innehåller många sidor, och de flesta sidor är riktigt bra. Dessutom går det att dra ut sidorna lätt om man skulle vilja ta med någon speciell, eller spara någon av sidorna när boken är gjord. Vi hade tom med dem utomlands förra hösten, för att få barnen att sitta lite still en stund när solen gassade som mest. Det finns fler i serien så jag tror vi ska beställa några fler där, lite svårare tex Läsa och skriva.

Idag har Vilmer legat på golvet och löst korsord. Den är i lättaste laget, men han gillar den. Noria får vara med och tänka hon också. De ljudar för fullt och har konstaterat att nie inte funkar, för då blir det lampe. Vad ska det vara då, mamma?

Vi har många påbörjade och tänkte göra klart några för att sedan få några nya. Noria ska definitivt få en pysselbok till helgen. Hon har börjat ljuda, skriver allt mindre bokstäver, vill skriva av ord och skriva egna. Så just nu utvecklas hon massor och skulle nog älska en ny bok 🙂 Det är s häftigt att se hur fort det kan gå på bara några veckor. Från rätt ointresserad till ganska säker, på ljud, bokstäver, finmotorik.

Har du tips på en bra pedagogisk pysselbok?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply