Pytt med köttfärs och rödkål

Jag fortsätter att tjata om mitt rödkål. Nu ligger ett stort rödkålshuvud i kylen, så risken är stor att jag fortsätter att tjata också. Idag hittade jag en ny kombination. Jag vill verkligen inte slänga mat från kylen, så detta blev ett bra sätt att göra upp den köttfärs som blev över igår. Dessutom snabblagat och väldigt billigt.

Stekte rödkål och champinjoner + lite purjo i smör och rapsolja, kryddade med flingsalt med smak av karljohan. Sedan vände jag ner redan uppstekt köttfärs och någon matsked creme fraish med chili/paprika. Som en pytt utan gryner. Lite tuggmotstånd i rödkålen är bara bra.

Rödkål innehåller mycket K-vitamin. K-vitamin ser till att blodet kan koagulera. Dessutom är rödkål rikt på C-vitamin, fibrer och antioxidanter. Fibrerna håller magen igång. Antioxidanterna förebygger flera allvarliga sjukdomar och kål har visats sig kunna förebygga flera former av cancer. Nyfiken vital

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply