Rawfoodkex, LCHF-kex

IMG_0758 (Large)

Redan igår startade jag smeten som skulle bli någon variant av rawfoodkex. Idag, kl 13 blev de klara, och vi tog varsin till kaffet. Enkla att göra, om man bara har tiden. Goda och fulla med fibrer.

Jag blandade olika frön, stora som små. Jag använde:

solrosfrön
pumpakärnor
psylliumfrön
krossat linfrö
hela linfrön
chiafrön
fiberhusk

Lite större mängd av de stora, solrosfrön och pumpakärnor, ca 2 dl av varje. Sedan linfrön, krossade linfrön, chiafrön och psylliumfrön. Jag gjorde 5 dl frön helt enkelt, och blandade med samma mängd vatten, alltså 5 dl och saltade med 1 tsk flingsalt. Avslutade med att röra ner 1 tsk fiberhusk.

Detta fick stå i kylen över natten.

Idag bredde jag ut det tunt på plåtar och ställde in i ugnen på 55 -60 grader och där fick det stå i 7 timmar. Då och då öppnade jag luckan och torkade av luckan eftersom det blir fuktigt. Halvvägs ungefär skar jag i kex-plattan så det skulle bli lättare sedan. Sista timmen ungefär vände jag på kexen så det blev lite fart på andra sidan också.

Chiafröna och psylliumfröna är ju sådana som tillsammans med vatten bildar ett gelé, vilket passade fint. Fiberhusk är psylliumfröskal helt enkelt, som ju också hjälper till att binda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply