Ricinolja, OCM och ögonfransar

Idag är mitt hår lite suget på tvätt, men jag motstod frestelsen och gick ut i stormen med hår som tvättats med torrschampo och blivit så där strävt. Inser att jag nog får tvätta imorgon och passade på att använda lite olja till ansiktet. Det vill jag bara göra dagen före tvätt eftersom olja i håret inte känns lika lockande (om jag inte har det som inpackning förstås).

Så det blev en OCM idag, alltså oil cleansing treatment. Använde ricinolja och avokadoolja. (Ricinoljan är den rengörande av dem, hur stor del av blandningen som behövs styrs lite av hur fet huden är- för mig är det ca 30/70 ricin avokado). Masserar in, masserar och masserar så länge jag orkar. Man kan då känna att det grusar sig lite pga av smutsen som kommer ut. Sedan är det dags att låta det ånga ut, och ta med sig smutsen från djupet. En liten handduk som man blöter i varmt vatten duger. Lägger den på ansiktet, vilar en stund tills det svalnat, torkar av huden och börjar om, med samma handduk och nytt varmt vatten. Så håller jag på tills huden känns ren. Avslutar med att smörja in med en trevlig nattkräm. Man kan ju också ta lite mer olja och massera in, men jag vill gärna få bort det oljiga och tar weledas pomegranate nattkräm istället.

Ricinolja kan också ha en annan positiv effekt. Det sägs ge längre ögonfransar. Jag har redan långa fransar, men vill ju gärna ha fler, tätare. Så jag tar lite ricinolja på torra pekfingrar efter nattkrämen och masserar in lätt i fransraden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Ricinolja, OCM och ögonfransar

Leave a Reply