Ricinolja som inpackning

Noria och jag bestämde oss för att ta ett bad ikväll. Jag passade på att ge håret en ordentlig inpackning också, med ricinolja. Det låter knsigt kanske, men det funkar. Ger lite mer volym, lättare att fixa, sägs hjälpa till med tillväxten mm. Jag passade på att olja in skruttan också, för att få bort lite skorv. Och kan hennes hår vid tinningarna bli lite starkare är det ju bara bra. Precis som jag har hon massa fjun, hår som lätt går av- antagligen pga spännen och tofsar för att hålla luggen borta från ögonen.

Massera in olja lite i taget i hårbotten. Låt sitta i ca 30 minuter. Vi ursköljning behövs nog schampo, för mig i alla fall. Läser om de som får ur oljan med tvättbalsam men sådant tålamod har inte jag. Plus att jag har rakt och tunt hår där minsta lilla fett syns väl. Noga dock med vilket schampo jag tar. Jag valde idag eorol, som innehåller lite sls, men inget silicon eller mineraloljor. Jag brukar ta det när håret kräver lite extra. Dessutom ger det lite röd lyster.

Noria blir alltid lockig när vi använt olja och balsam, vill också ha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Ricinolja som inpackning

  1. Lairama
    28 november, 2011 at 21:32 (12 år ago)

    Jag gillar också ricinoljeinpackningen – håret blir jättehärligt efteråt. Vill dock inte använda för ofta eftersom det är så svårt att få ut med bara balsam (har tunt, stripigt hår 🙂 )

Leave a Reply