maj
2013
Ricottabiffar till middag
Ricottabiffar var något nytt för oss. Aldrig ens hört talas om det eller kommit på tanken själv. Det är en av fördelarna med matkassar då och då, man får nya idéer helt enkelt. Barnen tyckte de var jättegoda, 5 av 5 gafflar fick de, även om de inte kunde komma på vad som var i. Så vad var det i då?
Jo, två burkar ricotta, 2.5 msk vetemjöl, en äggula, 1 dl hackad gräslök, salt och peppar blandades och sedan ner med 1 äggvita som vispats till ett skum.
På ett fat lägger man rätt mycket vetemjöl, ca 2-3dl. Man klcikar sedan ner smeten på mjölet och formar biffen. Steks direkt i olja. Jag tror vi gjorde 11 biffar. Två var till middag och så 3 till Jans lunch imorgon.
Till detta potatis som tillagats i ugn och kryddats med timjan. Körsbärstomater som också stått i ugnen, med olivolja, basilika, salt och peppar. Vi tog också en klick creme fraiche till.
Recept och ingredienser från Middax.
Carola
16 maj, 2013 at 06:52 (12 år ago)Låter gott. Härligt att läsa vad ni äter och att du lägger ut recepten oxå. Nya mat-idéer behövs verkligen, tack.
Kram