Risoni som vardagsrisotto

Jag tyckte att jag hade gjort mig förtjänt av pasta idag. Jag har inte ätit mycket pasta alls de senaste veckorna, men efter en liten lunch idag och träning tre dagar i rad så behövs lite kolhydrater 🙂

Vi behöver handla, så det blev en lite hopplock och en ”vi-får-se-var-vi-hamnar- middag” idag. En snabbrätt verkligen, som ändå smakar gott. Ursäkta en lite slabbig bild!

Jag började med att steka en halv lök och en hackad vitlöksklyfta. Sedan hällde jag ner ca 300 gram risoni, 2.5 dl vatten och kokade upp innan jag hade i 1 msk fiskfond och ca 3/4 dl vitt vin. När vattnet kokat lite hällde jag i 1 1/2 dl matlagningsgrädde och några matskedar bonjour vitlök. När risonin nästan var mjuk la jag ner torskfilé i portionsbitar som fick smygputtra sig färdig innan jag la ner körsbärstomater i mindre bitar, färsk basilika och sedan på toppen parmesanost.

Vilmer åt mycket (man blir hungrig av att gå i skolan fast han sa att han åt en full tallrik och såååå hääär högt med mat) till lunch. Noria åt många tomater, morötter, all fisk men var inte så sugen på risonin. Men hon fick i sig det bästa av dagens måltid 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply