”Risotto” med bla. bovete, kornris, bacon och halloumi

Idag slängde jag ihop en panna, en ”risotto” med bovete, kornris, bacon, paprika, rödlök, pärltomater och halloumi.

Jag kokade först bovete, slängde ner kornris sista 8 minuterna. Under tiden stekte jag allt utom tomaterna. När ”riset2 kokat klart la jag ner det i stekpannan och kryddade allt med salt, paprikakrydda och cayennepeppar. Sedan skar jag ner tomaterna och halloumin och stekte dem vid sidan om. det blev en middag det också!

I Sverige har vi en lång tradition av att odla korn. Vi älskar kornriset för dess härligt fylliga smak och hälsofrämjande egenskaper som gör dig gott. Korn innehåller lösliga kostfiber som bidrar till hälsosamt låga nivåer av kolesterol i blodet. Gott och hälsosamt på samma gång. Frebaco

Enligt gi viktkoll ligger kornris på medel-gi under kategorin ris. Bättre än jasmine så klart, men inte lika bra som quinoa (som i och för sig inte är ett ris)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply