Risotto med saffran och räkor

Via del Campo Blanco

Jag har fortfarande lite saffran kvar från Dubai. Nu är den torr och lätthanterlig, bara att smula i påsen. Däremot vet jag inte riktigt hur mycket jag har kvar, så man får gå lite på känn.

Jag har varit så sugen på risotto ett tag, så länge sedan jag gjorde någon. Idag ville jag prova med saffran. Jag provade mig fram lite, och så här ungefär gjorde jag:

Stekte en gul lök och två vitlöksklyftor i smör- och rapsolja. La ner 4 dl risottoris + saffran (ungefär motsvarande en halv påse kanske!) och ät ligga och törsta någon minut innan jag matade med 1+1 dl vitt vin, lät dra in lite mellan. Pressade ner 1 msk tomatpuré och hällde sedan på fiskfon+ koktvatten, lite i taget, lät koka in mellan påfyllningen. När det bara var en liten hård kärna i mitten hade jag ner 1 dl riven parmesan.

En nästintill perfekt risotto, sa Jan. Själv vräkte jag i mig, eftersom det var skräplunch i skolan (blek korv med tråkig pulvermos). eftersom jag inte var matvakt kunde jag faktiskt välja att inte äta utan att göra någon bid deal av det.

Till risotton hade vi en liten sås/röra. Smörstekt torskfilé, räkor, sambal oelek, vitlök och creme fraish. Maten gick hem hos barnen också. Lite petande bland lökbitarna, men det mesta gick ner 🙂 God vuxenmat!

Jag hade Via del Campo till maten. Bra pris för ett vin som passar både i mat och att dricka. den innehåller ekologiskt odlade råvaror.

Vad äter ni idag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply