Rödbetssallad på färska rödbetor

IMG_1323 (Large)

Jag bestämde mig för ett tag sedan för att göra rödbetssallad själv. Jag kan inte riktig tförstå varför jag inte gjort det förut, så himla svårt kan det väl inte vara!? Jag vill helt enkelt inte ha alla extraämnen i en sallad, bara det enkla. Det går uppenbarligen att göra på grädde men jag valde creme fraiche.

Imorse var vi uppe tidigt. Noria hade ont i örat och kunde inte somna om kl 5.30. Vi la oss på soffan och tittade på Astrid Lindgrens jul tillsammans och sedan satte jag igång att koka rödbetor.

800 g ekologiska färska rödbetor
3 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
1.5 tsk dijonsenap
1 tsk chilliolja (hemmagjord, där superstark torkad chili legat i olivolja)
salt och svartpeppar

Inga färgämnen- det blev rosa ändå 🙂

Det finns en del varianter av rödbetssallad på Middagshjälpen, men jag skickar in min ändå och hoppas på 300 poäng. Sedan hoppas jag att poängshoppen uppdateras snart, så jag kan välja något kul för mina dryga 15000 poäng.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply