jan
2012
Rödkål
Min nya måste-ha-rätt är stekt rödkål med champinjoner och vitlök och flingsalt. Så sanslöst gott att det inte behövs några gryn till. När jag och Noria kom hem efter träning och några små inköp var lunchen klar. Jag var tvungen att smsa hem, bara för att försäkra mig om att Jan inte skulle fantisera ihop en egen lunch utan att han skulle stå där i köket och börja steka min rödkål.
Vi käkade upp resterna av mammas goda biffar i tomatsås till rödkålen. Den fina färgen från rödkålen krockade ju lite lätt med det röda 🙂
Man ska ju försöka att äta årstidsbaserat för miljöns och plånbokens skull. Just nu är kål och rotfrukter billigt, så nästa sväng till affären köps mer kål. Förra helgen slängde jag ner massor med rödkål i köttfärssåsen, vilket blev färgglatt och gott.
Äter du kål? Kom med ett tips, vad gjorde du med kålen sist du lagade den?