Rödluvan

Regnig måndag! men vi roar oss ändå. Vi har spelat teater, minsann. Noria klädde sig i rött och tog mitt ”huckle”. Sedan kom hon på att hon såg ut som rödluvan och ville ha svarta korgen som vi samlade nyponrosor i igår.

Vilmer hade svarta pyjamasbyxor och tyckte han såg ut som vargen. Jag såg ut som mormor, tyckte de, och så var teatern igång.

Nu har vi fikat och barnen leker i Vilmers rum. Jag själv tar mig en påtår och lyssnar på min nya bok, som jag lånat på bokbussen. Ur havet stiger vågarna. Tog den eftersom det var en av få som jag inte redan läst och som var i min stil lite. Jag har bara lyssnat på några kapitel men den verkar riktigt bra. Ur havet stiger vågarna, och hittills verkar den jättebra. Utspelar sig i en skola, med en rektor som huvudperson, ett utsatt barn i en trasig familj (kan ju kanske tänkas att man borde undvika det utanför jobbet, men kan inte låta bli!). Mycket skolprat, om föräldras åsikter om skolor, om resurser, om kulturkrockar i skolan mm men också om rektorns hemsituation.

Vad gör ni denna regniga måndag!? Usch, det regniga vädret verkar hålla i sig hela veckan. Lite synd, men nog överlever man det. Imorgon drar vi upp till Gävle, och hälsar på Moa och barnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply