Rödspetta panerad i mandelmjöl och parmesan

IMG_0962 (Large)

Jag hittade rödspättafiléer till bra pris igår på COOP. Dessa har vi tillagat idag och det blev gott. Jag tycker om panerad fisk, men färdigpanerat går ofta bort. Den här paneringen blev bra och nyttig ovh varianter på detta kommer att göras. Jag tog inga exakta mått, men på ett ungefär:

2 dl mandelmjöl
0.5 dl riven parmesan
0.5 msk fiberhusk
salt
1 ägg

Först ner i ägget, sedan ner i mandelmjölsblandningen. Stek i rejält med smör. Servera sallad och t ex blomkålsmos till. Just det där med blomkålsmos äts numera väldigt ofta här hemma. Jag har numera alltid lite ägg och ost i moset för att få den lite krämig och smakrik.

Den här middagen smakade gott och innehöll inte många kolhydrater. Så skönt att bli så där lagom mätt som man blir av mycket ”grönt” och fisk.

Nu kan jag dessutom glädja mig åt att ha gjort klart det mesta av mitt söndagsjobb innan klockan ens är 18.30. Barnen satte igång att spela kinaschack och då passade jag på att fixa lite jobb. Nu ska vi bada och sedan se Solsidan 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Rödspetta panerad i mandelmjöl och parmesan

  1. Elin Cecilia
    24 oktober, 2013 at 12:13 (10 år ago)

    åh vad gott 🙂

Leave a Reply