Roliga lättlästa böcker

IMG_0214 (Large) IMG_0210 (Large)

Nu är det sommar och slut på läsläxor. Men inte slutar vi läsa för det heller. Att hitta fina lässtunder är viktigt för oss. Vilmer är fortfarande där att han allra helst läser på kvällen. Först läser han lite högt, sedan läser vi högt ur en kapitelbok. han kommer inte så ofta själv och föreslår bokläsning på dagtid, men när vi gjort det tycker han att det är kul. det är ju vuxnas ansvar att göra lässtunden mysig. Att slå sig ner på en filt eller i lekstugan, ta en fika samtidigt, kura ihoå sig i soffan när det regnar osv.

Biblioteket har en utmaning den här sommaren också. Om man skriver om 5 böcker man läst får man en bok. Det ska vi så klart göra. Sedan har han fått en utmaning av pedagogerna också. Om klassen läser mer än pedagogerna bjuder de på glass. Vi ska absolut dra vårt strå tills tacken och skriva listan full 🙂

Jag vill passa på att tipsa om ett gäng roliga, skapligt nya böcker. Vilmer klarar av att läsa dem flytande nu, men passar också för den som fortfarande ljudar. Jag har lånat hem de olika Rolf-böckerna i omgångar och även haft dem på jobbet, barnen köar för att få läsa dem. Det är korta, roliga böcker, med en liten knorr här och där. De blir roliga om man förstår dem, så läsförståelsen är viktig och där behövs förälder/pedagog kanske med för en del barn som samtalspartner.

låna dem på bibblan, tycker jag. De är ju lite dyra i inköp och kanske vill man inte läsa samma bok hur många gånger som helst. Det är ca 10 sidor text, lite på varje sida.

Medan vi satt på altanen och läste kom grannen förbi, så Vilmer ville passa på att visa Rolfs stora näsa och berätta att böckerna är kul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply