Rörlighet och smärta

I januari började jag träna på Actic. Till en början körde jag mest body pump och blev starkare men hade rätt ont och var stel. Sedan hittade jag in på en body combat.pass och älskade det- Efter ett tag med med kände jag att jag blev lite rörligare och fick lite starkare bål. I oktober började med mina pt-timmar på gymmet. Och då satte det fat med förbättringarna. Det är galet skönt att känna att jag med rätt övningar, anpassade efter mig, en vecka i taget lugnt och kontrollerat faktiskt klarar vissa rörelser mycket bättre och utan smärta.

Saker har hänt! I januari fick jag någon form av förkylning och ringde i desperation till läkare för att få ut värktabletter eftersom smärtan från diskarna var grym varje gång jag nös eller hostade. Nu i december fick jag förkylning igen (tänk va, varit frisk hela året….inte ovanligt dock men jäkligt glad är man ju, nåt rätt måste jag göra i min vardag), och insåg att jag nös typ 5 gånger efter varadnra utan att känna ett dugg huggande i ryggen. Jippi!!

Och jag kan ta på min löpardojorna genom att böja mig fram och ner. Förut var det svårare att få på skorna stående än att springa en halvmil.

Jag kör på, både med rörlighetsövningarna jag körde de första 4-6 veckorna och nu med coren. Det behövs mer stöd där, kan man lätt säga. Jag hade ett pass med Shaun i fredags, och nu har jag så ont i magmusklerna att smärtan när jag nyser eller hostar är grym. Men på det rätta sättet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply