Fina fisken :)

IMG_1532

Idag har det inte ätits tillräckligt, inte än, men jag hinner nog ta igen det 🙂 Jag gymmade i morse efter en lätt frukost. När jag kom hem blev det lite proteindryck och kaffe och sedan for vi iväg till Leos lekland eftersom Noria var bjuden på kalas. Där satt jag och pratade med en mamma hela tiden och hann få i mig 2 koppar kaffe men ingen mat.

Så när det nu väl var dags för middag var det så gott. Jag ville äta fisk idag, så Jan for iväg och köpte jättefin färsk lax på Sundbergs fisk. Vi lagade mat ihop och drack lite vin medan vi lagade- sådant är riktigt härligt tycker jag.

Jag gör sällan vitvinssås och googlade lite, men sedan slutade det med att jag gjorde på mitt vis ändå med sådant jag hittar hemma och vill ha.

1 msk ekologisk lantbuljong
1.5 dl vatten
1.5 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
1 liten rödlök
1 stjälk selleri
1.5 dl grädde
pressad citron
vitpeppar

Jag kokade upp buljong med vatten och la ner selleri och rödlök i grova bitar. Det fick koka i några minuter medan jag vispade ner mjöl i lite vatten. Först i med vinet och sedan ner med mjölröran och så fick det puttra i ca 10 minuter. Jag silade bort bitarna och hällde sedan på grädde och pressade i citron och rörde i lite vitpeppar. Mycket enkelt och gott!

Under tiden kokade jag blomkål. När det kokat klart efter 8-10 minuter är det bara att mixa. Dettta valde vi idag, och det blev gott. Spännande med mögelost i och det passade jättebra med det vita vinet.

1 blomkålshuvud
25 gram smör
2 msk blåmögelost
2 msk färskost
2 msk grädde
salt och vitpeppar

Barnen tycker mycket om fisk, och det är jag glad för. Omega-3 är ju viktigt för den växande hjärnan som ska lära sig så mycket och hitta lite lugn och ro ibland också. Men det är inte alltid vi äter fisk 2-3 gånger i veckan även om vi nu sagt att vi ska bli bättre på det. Vi skarvar med tillskott. Vi har haft några olika sorter men just nu äter vi Omega-3 70 % från Star nutrition, eftersom jag fick chans att prova genom Bodystore. Rekommenderad dos är 3 kapslar om dagen. Även om de är stora är de okej att svälja. Jag har ju lite svårt för sådant, speciellt på morgonen, men det går. Ingen speciell smak och inte luktar man illa av dem heller.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply