Så gott!

Fredag igen, och har precis ätit fredagsmiddag. Andra fredagen i rad som jag drar igång brandvarnaren. Har väl helt enkelt för många saker på gång samtidigt. Dagens middag blev väldigt god.

Jag helstekte en fläskfilé i ugnen. Inget fett inblandat alls, utan marinerade i soja och kryddor. Jag kokade quinoamix (drygade ut med lite vanlig quinoa också), stekte squash och champinjoner i olivolja och vitlök. Sedan blandade jag ner quinoan i stekpannan och rev på lagrad ost, denna gång prästost men det lär funka med parmesan eller västerbotten också. På tallriken fanns också en sallad med voitkål, rödkål, ruccolasallad, machesallad och tomater, med hallonbalsamica och olivolja. På toppen hällde jag eldiga solroskärnor. Mycket gott alltihop!

Jag lyckades faktiskt motstå fredagsfikat idag. På fredagsfika annars brukar jag nog få i mig en bit då vid 10, och finns det något kvar vid lunch så tar jag mer, då har ju liksom alla redan fått! Min klass äter först och jag blir således först in i personalrummet, och ingen ser hur mycket man tar. Detsamma idag. Den goda kakan låg där och ropade på mig, men jag stirrade argt på den och åt en frukt istället.

Nu ska jag dock unna mig en kaffedrink. Kaffe med whiskeysmaksatt grädde toppat med farinsocker och kanel. I alla fall kanelen är GI, resten gör en bara lite på kanelen! Grädde är ju värsta kicken nu, för att itne tala om whiskeyn!  Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply