Saffransskorpor med björksocker och mandelmjöl

IMG_1154 (Large)

Idag har jag passat på att baka lite. jag tänkte som så att jag inte tänker bara helt gluten- och sockerfritt men att jag kan göra några smarta val så blir de lite bättre.

100 gram smör
1.5 påse saffran
2 stora ägg
1 dl björksocker
0.5 dl vanligt socker
1.5 dl mandelmjöl 
3.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 dl mandel

Smält smör med saffran. Skålla mandel och dela grovt. Rör ner äggen i smöret. Vänd ner allt det torra, liksom mandeln. dela i 3 delar. Grädda först ca 30 minuter i 175 grader. Ta sedan ut ur ugnen  och dela i centimeterbreda skivor och ställ tillbaka in i ugnen, fast stäng av ugnen. Låt stå!

De blev goda. En liten rackare räcker när det är så mycket smak. Hade jag haft mer mandelmjöl hade jag låtit skorporna få större andel av det istället för mjöl.

Nu ska jag in och kolla lite på Middagshjälpen. Just nu samlar jag på mig poäng i väntan på något spännande ska komma in i poängshoppen. Jag tror jag lämnar in det här receptet också, eftersom det är en annan variant av skorpor än de jag sett på nätet.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply