Saffransskorpor med steviosa

När vi kom hem idag slängde jag ihop en skorpdeg. Jag vill träna på att baka med stevia, hur jag ska dosera osv. Detta är mitt första försök. Det finns inte så många recept med stevia/steviosa på nätet, så man får prova sig fram.

1.   125 gram smör och ca 3 msk mandelsmör smältes med 2 paket saffran

2.   Knäckte ner 2 ägg i smörblandningen

3.   Blandade ner 3 mått steviosa, 2 tsk bakpulver och 6 dl mjöl

4.   Blandade ner 1.5 dl skållade och grovhackade sötmandlar

5.   Fyllde på med lite mer mjöl så det blev lagom degigt.

6.   Delade i 3 delar och formade långsmala bitar på plåten och strödde på lite råsocker

7.   Gräddade ca 20 min i 175 grader

8.   Delade i centimetertjocka skivor och stoppade tillbaka i ugnen, sänkt till ca 125 grader

9.   Efter ca 15 minuter stängde jag av ugnen och där få de stå över natten. Ett par stycken är dock framtagna för provsmakning.

 

Barnen bjöds på dessa till kvällsfikat. De sa inget om smaken, knapradepå som vanligt, glada över att få en skorpa till kvällsfika. Jag tycker steviasmaken gick igenom lite, trots att jag tog så lite. Nästa gång räcker det nog med två mått 🙂 Ett mycket bra första försök dock.

Har du provat stevia i någon form? Jag tror det kommer att slå stort! Eller jag hoppas i alla fall. Tänk så många som påverkas negativt av socker. Så många barn som får för mycket socker och som påverkar inlärning och koncentration. Som går till skolan med en vit smörgås med chocolatespread i magen, med honungpuffar och oboy till.

Ju fler som vill ha det desto billigare blir det. Jag har sett man har stevia i vissa sorters fun light och ketchup numera. Vad har du stevia till?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Saffransskorpor med steviosa

  1. Carola
    17 december, 2012 at 08:51 (11 år ago)

    Vi har stevia hemma och nåt annat som man kan ha istället för socker. Kommer inte på vad det heter just nu.
    Jag om nån vet hur negativt socker är för våra kroppar. Speciellt min. Jag mår verkligen dåligt av socker men samtidigt så är det så svårt att låta bli. Det är som ett begär som kroppen måste ha och jag kämpar vareviga dag med att hålla mig borta från det. Humöret påverkas nagativt och man får otroliga blodsockersvängningar.
    Att äta bra mat, mindre socker och att hålla blodsockret på en jämn nivå är det bästa för våra kroppar.

Leave a Reply