okt
2012
Scones med mandelmjöl, kokosmjöl och bovetekross
Oj, rekordsömn denna natten. Somnade 22.30 och vaknade av mig själv 7.20. Sedan kom den ena varma godingen och sedan den andra för att kolla lite på Bolibompa. Mysigt en stund men sedan blir det lite trångt….så jag gick upp och klurade på frukost. Jag ville ha färsk bröd, så det blev en nyttigare variant av scones. Lite nyttigare i alla fall 🙂
Jag tog 1.5 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl, nästan 1 dl av mandelmjöl och kokosmjöl, lite linfrön och lite bovetekross och salt + ca 2 tsk bakpulver. Sedan ca 50 g smör i kuber och så kesella tills det blev en schysst deg.
Detta resulterade i två varma kakor ca 15 minuter senare. Gott med bregott, ost och lite sockerfri fikonmarmelad till. Barnen gillade dem också!
Till detta hade barnen naturell yoghurt, bär och flingor. Jag tog resten av kesellaburken med varma bär, torkade gojibär och torkade granatäppelkärnor och psylliumfrön.
Efter en bra frukost är min motivation att träna lite högre och vi körde ett pass här hemma istället för att åka till Friskis. Jag har ju ändå tre tyngder på hantlar och pilatesboll. Och så peppas jag fint av mina två glada frön, som blev danssugna av musiken och valde Sean Banan dagen till ära.
Nu blir det dusch och sedan drar jag och Noria till Fyris park för att kolla in loppisen.
