Sista semesterdagen

IMG_0416 (Large)

Imorgon är det dags för jobb för mig också. Bara barnen som är lediga en vecka till! Anledningen till det är att det ändå är stängt på fritids onsdag, torsdag och fredag, och vi inte tyckte det var någon bra idé att sätta in Noria på ”sommarfritids” med ihopslagna grupper och kanske vikarier också, för två dagar innan själva inskolningen till förskoleklass börjar. Nej, det vore riskabelt. Så tack vare hjälp härifrån och därifrån så kan Jan få ihop jobbtimmar här och där. Vi ska pussla massor och hoppas det funkar! Först ut att ställa upp är Jans föräldrar – så imorgon kommer vi att kunna jobba full dag båda två. Jag kan itne ta föräldraledigt alls den här veckan, eftersom det är planeringsdagar.

Så hur utnyttjar man den sista dagen innan jobbet börjar igen? Inte genom att sitta och gräma sig i alla fall. Nej, vi tänker igenom hur fin vår sommar varit, faktiskt den bästa sommaren så länge jag kan minnas 🙂

Först glädjs vi åt att solen har varit framme och värmt upp den här dagen också, fast det skulle ha regnat hela dagen. Föst nu, medan vi åt middag kom regnet. Vi har vait på sommarmarknad ute i Gunsta där vi åt goda vårrullar, lyssnade på uppträdande av Jackie Sjödin och shoppade några godsaker att ge bort i veckan. Barnen red också, och Vilmer var så glad över att våga rida på själva hästen, inte i en vagn bakom. Stora barnet på lilla hästen och lilla barnet på stora hästen 🙂 Fin premiär och Vilmer pratar om att han vågade flera nya saker, t ex köpa vårrulle själv fast han inte brukar gilla skolans.

Sedan lagade vi god mat. Jan gjorde hemmagjord bea, vi stekte kantareller och drack det sista ur fredagens vin. Sedan kom åskan och kort därefter kom Susanne för att titta till barnen, så hon fick det sista av det sista vinet 🙂

Man kan också glädja sig åt att man sitter hemma och tittar på blixtarna, och inte fast i en tunnel, på ett tåg en massa dyrbara timmar de sista timmarna av semestern.

Har du börjat jobba, eller är det första dagen imorgon för dig också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply