Sjögräsnudlar med fläsk- och blomkålsgryta

IMG_0562 (Large)

IMG_0563 (Large)

När mitt uppdrag vid SweetLeaf-bordet var över gick jag och Noria en stund och tittade in de andra sponsorernas bord. Vid ett bord stötte jag på Risberg Import som visade sina produkter. Jag fick med mig en förpackning med sjögräsnudlar som provades redan idag till lunch. Jag älskar att prova nya saker 🙂

Jag tror att många tänker att det är svårt att klara sig utan pasta, potatis osv men man behöver inte vara utan, man kan dra ner mängden om man vill göra en liten förändring….eller prova något annat om man vill följa t ex LCHF. Sjögräsnudlar tillverkas av tång utanför Korea. De är mineralrika men innehåller bara 2 g kolhydrater och 6 kalorier per 100 gram.

Lätta att tillaga är de ju också, eftersom de kan ätas som de är efter sköljning, t ex i en kall sallad. Man kan också värma dem genom att lägga dem direkt i soppan, woken eller grytan.

De var riktigt krispiga och jag tror de gör sig riktigt bra i en sallad, kanske en asiatisk variant. Jag kan se ett kycklinspett, asiatisk kål och jordnötssås till. Vi hade dem till gryta istället och det gick ju fint det med. Barnen smakade. Noria åt upp alla sina direkt, som de var. Vilmer lämnade lite, men åt sig mätt på dem. När man provar något för första gången är allt okej. Barn brukar ju behöva vänja sig några gånger!

Den här sorten går att köpa på LCHF-klubben för 39 kr.

Till nudlarna gjorde jag en snabb gryta på fläskkarré, blomkål, kokosmjölk, matlagningsyoghurt, spiskummin, koriande och cayennepeppar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply