Skinkstek, brysselkål, kantarellsås och svart ris

IMG_9340 (Large)

IMG_9338 (Large)

När jag satte mig till bords ikväll var jag riktigt hungrig. Jag har inte ätit lunch idag. Inget jag direkt valde, det knölade helt enkelt ihop sig, hann inte, elevernas rast sedan slut och när jag väl fick chans att ta en banan eller så  var jag lite för låg för att ens komma på att jag borde äta. Jag hämtade mina barn + Linus och hoppade sedan in hos Susanne där jag fick mig en gofika!

Jag hade också bestämt mig för att göra en skinkstek, och stod fast vid det trots att jag vet att det tar lite tid. Men det var så värt det! Susanne tipsade om vad hon gjort med brysselkål och jag anammade hennes idé med viss modifikation.

Kokt brysselkål som jag stekte i agavesirap, finhackad vitlök, flingsalt och citronolja. Sist rev jag grova bitar parmesan över det.

Kantarellsås med sky från steken, grädde, sherry, lantbuljong och ärtprotein som redning.

Skinkstek som fått koka med kalvfond, rostad lökfond, morot och rödlök efter att den brynt rejält.

Svart ris från Kung Markatta. Härligt nötig smak och som gav fin färg till resten.

Italiensk gott rödvin till. NU är jag mätt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply