Skinkstek med ny variant av quinoa

Stoppade in steken i ugnen när jag kom från jobbet. Brynte den först lite lätt i smör, innan jag la den i en ugnform. Jag hällde på soja, steksmöret, frysta örtkryddor, salt, lökpulver och pressade en vitlöksklyfta över. I ugn 175 grader, till ca 75-80 grader.

Kokade Renée Voltaires quinoamix med lite sambal oelek, gurkmeja och salt. När det kokat klart hade jag ner lite keso och rev ner lagrad ost och kryddade med salt. Gillar den mixen, eftersom den innehåller linser och örter och sådant också. Smaksättningen underlättas alltså.

GI för quinoa är endast 34, vilket medverkar till att hålla blodsockernivåen på en jämn nivå. Mängden fett är mycket låg. Quinoa är naturligt fritt från gluten. Quinoa innehåller höga nivåer av järn, kalium, riboflavin, B6, niacin och tiamin. Den är en bra källa till magnesium, zink, koppar och mangan. Quinoa innehåller dessutom mer kalcium än vad mjölk gör. Quinoa innehåller till skillnad från sädesslagen protein av hög kvalitet. Nyfiken vital

Såsen gjorde jag av köttsaften, creme fraisch och maizena. Gott gott. Köttet smakade mycket från vitlöken och kryddorna. Såsen var kryddig, quinoan färgstark och ostig. Det här behövde jag!

Till det delade jag och Jan en liten flaska Mauro. Inget superlyxigt vin, men gott för sin prisklass och smakade gott till  maten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply